by Alex Alex Geen reacties

Wat is een thermische printer?

Thermische print proces 1

In tegenstelling tot inkjetprinters spuiten thermische printers geen vloeibare inkt door een spuitmond om afbeeldingen te produceren. Integendeel, thermische printers gebruiken kleine verwarmingselementen om pigmenten te activeren of over te dragen.

Thermische printers worden meestal gebruikt voor het maken van labels, veiligheidstekens, wegmarkeringsmarkeringen, barcodes, verzendetiketten en andere veelgebruikte artikelen.

Hoe werken thermische printers?

Er zijn twee verschillende categorieën thermische printers: directe thermische printers en thermische transferprinters. Hier volgt een kort overzicht van hoe elk werkt:

Wat zijn de voordelen van een thermische printer?

Er zijn verschillende redenen om een ​​thermische printer voor uw installatie te overwegen. Hier zijn een paar voordelen van investeren in een thermische printer:

Duurzaam: labels en tekens gemaakt met thermische printers gaan langer mee en zijn bestand tegen een grotere verscheidenheid aan weersomstandigheden dan die welke met inkt zijn bedrukt.

Veelzijdig: thermische transferprinters kunnen documenten, etiketten en tekens afdrukken die aan verschillende behoeften voldoen, waaronder duurzame boogflitsetiketten, op tekst en grafische vloer gebaseerde markering en etiketten bedoeld voor extreme omstandigheden zoals koude opslag.

Minder onderhoud: met minder bewegende delen gaan thermische printers meestal langer mee, zijn ze gemakkelijker te onderhouden en werken ze betrouwbaarder dan inkjetprinters.

farmaceutische-industrie labels voor thermische printers, printkoppen, blanco labels en printlinten

Wat zijn de nadelen van een thermische printer?

Voor al het goede dat het gebruik van thermische printers met zich meebrengt, zijn ze niet zonder nadelen en nadelen. Hier zijn een paar complicaties die kunnen optreden bij het gebruik van thermische printers.

Kosten: de speciale materialen die worden gebruikt in het thermische drukproces zijn aanzienlijk duurder dan hun tegenhangers; zelfs de meest basale thermische printer kan honderden dollars kosten.

Kleurkeuze: thermische printers drukken minder kleuren af ​​en de hoge warmte beperkt de keuze voor was en hars; beide factoren beperken kleur en toepassingsopties. (Om deze redenen kunnen gebruikers geen hoogwaardige foto’s afdrukken met thermische printers.)

Wanneer moet u de ene printer boven de andere gebruiken?

Met zoveel printerkeuzes en labelstandaarden kan het moeilijk zijn om te weten wanneer het ene type printer beter geschikt is dan het andere.

GEBRUIK EEN INKJETPRINTER VOOR:

Kantoorafdrukken: gebruik een inkjetprinter voor standaard afdruktaken op kantoor, zoals contracten, handleidingen en e-mails.

GEBRUIK EEN THERMISCHE TRANSFERPRINTER VOOR:

Duurzame borden en etiketten: thermische transferprinters kunnen borden en etiketten afdrukken die bestand zijn tegen extreme omgevingen en voldoen aan de OSHA- en NFPA-vereisten, inclusief vlamboogetiketten, maritieme bewegwijzering, veiligheidssignalering en meer.

Gespecialiseerde visuele communicatie: druk gemagnetiseerde rekkenetiketten, draadwikkelingen, visuele communicatie bij weinig licht en meer af voor toepassingen die uniek zijn voor de behoeften van uw instelling.

Vloermarkering: verhoog de efficiëntie en veiligheid met aangepaste vloermarkeringsborden, die kunnen worden aangepast om paden te creëren, gebieden af ​​te zetten en voetgangers te waarschuwen voor heftruckverkeer.

Warehouse labels voedsel-industrie labels voor thermische printers, printkoppen, blanco labels en printlinten

Thermische printeroplossingen van grafische producten

Printlabel heeft een uitgebreide lijn printers ontwikkeld die inspelen op locatie specifieke behoeften en die werkgevers helpen te voldoen aan de vereisten voor industriële etikettering en signalisatie. Meer informatie over PrintLabel industriële label- en signprinters.

Printlabel heeft een Best Practice Guide voor industrieel afdrukken van etiketten gemaakt, een gids die kijkt naar hoe Printlabel thermische transferprinters etiketten en tekens maken die niet vervagen. De gratis bron laat lezers zien hoe ze een thermische transferprinter moeten gebruiken, introduceert verschillende printers voor specifieke toepassingen en legt uit hoe thermische transferprinters werken.

• Foto’s: thermische printers kunnen geen foto’s van hoge kwaliteit afdrukken, waardoor inkjetprinters de ideale oplossing zijn.

• Tijdelijke bewegwijzering: druk kortetermijnberichten, aankondigingen en herinneringen af ​​die zijn ontworpen voor kortstondig gebruik (zoals een teken dat werknemers laat weten dat een vergadering is verhuisd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.