Etiketten maken

Kies het juiste type materiaal voor uw etiketten

Om etiketten te maken moet het type materiaal voldoen aan bepaalde eisen. Zo hoeft bijvoorbeeld een kassabon minder lang mee te gaan dan een label in de farmacie industrie. En in de voedselindustrie is het vaak belangrijk dat de inkt lang leesbaar blijft – zelfs bij temperaturen onder 0.

Lees meer over etiketten Neem contact op

Materiaal en belijming

Om etiketten te maken moet het type materiaal voldoen aan bepaalde eisen. Zo hoeft bijvoorbeeld een kassabon minder lang mee te gaan dan een label in de farmacie industrie. In de foodindustrie is het bijvoorbeeld belangrijk dat de inkt lang leesbaar blijft – zelfs bij temperaturen onder 0. Vraag uzelf daarom goed af hoelang de inkt leesbaar moet zijn.

Naast het feit dat u wil dat de tekst op het etiket leesbaar blijft na het maken van het etiket, wil u ook dat uw etiket lang genoeg blijft kleven. De belijming van het etiket is dus ook van belang. Er zijn drie soorten belijmingen:

  • Extra permanente belijming. Deze lijmsoort is zeer geschikt voor vochtige en koude omgevingen.
  • Permanente belijming. Met deze lijmsoort merkt u dat het goed blijft kleven. Wanneer u het etiket van het product afhaalt, zal het resten achterlaten.
  • Verwijderbare lijm. Etiketten met deze lijmsoort zijn eenvoudig te verwijderen van het product. Ideaal als u een product moet hergebruiken.

Ook wanneer er geen inkt wordt gebruikt bij het maken van het etiket, namelijk bij Direct Thermal Printing, moet er goed gekeken worden naar het soort etiket. De juiste kwaliteit papier vermindert namelijk de slijtage van de printkop.

Vond u dit artikel interessant?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onderstaande artikelen:

Zebra printers Labels maken Zo kiest u de juiste labelprinter