Labelprinters

Welke labelprinter kiest u?

Labelprinters of etiketten printers zijn er in allerlei variaties. Van kleine relatief goedkope desktop printers tot duurzame industriële printers die niet kapot te krijgen zijn. De keuze is reuze. Daarom proberen we het u graag makkelijk te maken.

Omdat industriële printers vele jaren meegaan heeft u misschien een model in gebruik dat inmiddels is overgegaan naar een andere fabrikant. De grootste fabrikant van labelprinters is sinds jaar en dag Zebra. Op de tweede plaats komt Honeywell, na hun overnames van Intermec en Datamax. TSC en Printronix zijn een paar jaar geleden samengegaan, en Argox is inmiddels onderdeel van de SATO familie.

Belangrijke criteria voor het kiezen van een labelprinter en model zijn de benodigde kwaliteit van de afdrukken, het aantal prints per dag, en de locatie waar de printer terecht komt.

Offerte aanvragen Neem contact op

De meest duurzame labelprinters voor intensief gebruik in alle omgevingen

High-end industriële printers zijn gemaakt van de meest duurzame onderdelen. Ze hebben een behuizing die praktisch niet kapot te krijgen is. Deze etiketten printers zijn geschikt voor 5000 tot 10,000 prints per dag. Ook als u minder print per dag, maar de printer wordt blootgesteld aan veel stof, zand, of vuil, dan is dit segment de beste keuze. De prijs van deze labelprinters varieert ruwweg van 1000 euro tot 5000 euro.

Voorbeelden zijn de Honeywell PX4ie (4 inch labels) en PX6ie (6 inch labels), de Zebra printer ZT600 en ZT610. Andere grote merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit in dit segment zijn SATO, Printronix en Toshiba.

Honeywell PX4i • Zebra ZT600 • Printronix MX serie

Middenklasse labelprinters voor 3000 tot 5000 afdrukken per dag

Middenklasse labelprinters zijn het meest geschikt voor 3000 tot 5000 prints per dag. Ze bieden vaak alle opties die u nodig heeft zoals wifi en bluetooth, eenvoudige bediening met een touchscreen, en een grote capaciteit voor label rollen en inktlint. Hierdoor hoeft u ze niet vaak te vervangen. Prijzen varieren van 450 tot 2000 euro. Een middenklasse labelprinters met alles erop en eraan kan duurder uitvallen dan een instapmodel in de industriële categorie.

Voorbeelden in dit segment zijn de SATO CL4NX Plus, de Zebra ZT111 en de nieuwe Honeywell PM45 en PD45.

SATO CL4NX Plus • Honeywell PM45 • Zebra ZT111

Desktop labelprinters voor minder intensieve toepassingen

Desktop labelprinters zijn de kleinere printers voor minder intensieve toepassingen. Er zitten nog wel grote verschillen tussen de modellen en prijzen. De high-end desktop printers zijn duidelijk van hogere kwaliteit dan de entry-level versies. Ze bieden ook meer functionaliteiten.

De prijs in deze categorie varieert van 150 tot 800 euro. Er is een zeer ruime keuze in deze categorie dus we kunnen ze hier niet allemaal noemen. Laat ons weten wat voor u belangrijk is in een labelprinter en in welke prijscategorie u iets zoekt. We helpen we u graag met eerlijk en onafhankelijk advies.

Enkele bekende fabrikanten van desktop labelprinters zijn Zebra, Honeywell, TSC, Argox en Bixolon. Populaire modellen zijn de Zebra ZD220 en Honeywell PC42.

Zebra ZD220 • Honeywell PC42

Offerte op maat

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.    Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie ons privacybeleid om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.