Printlinten

Kies het juiste inktlint voor uw labels en printer

Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen waarvoor een speciaal transfer printlint is ontwikkeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan papier, kunststof, folie en textiel. Een onjuiste lint-label verhouding zal ervoor zorgen dat u geen goede afdruk kunt printen. Het resultaat kan vlekkerig zijn of de afdruk wordt er gemakkelijk afgeveegd. Ook de levensduur van uw kostbare printkop komt dit niet ten goede.

Gratis sample Neem contact op

Wij testen de verschillende combinaties uitvoerig en op verschillende printers. Hierdoor kunnen we een goed advies geven. Om zeker te zijn van een goede afdrukkwaliteit op uw eigen printers, sturen we altijd eerst een sample om het in uw eigen omgeving te testen.

Welk inktlint en welke kwaliteit heb ik nodig?

Er zijn 3 types thermische inktlinten: wax, wax-resin, and resin. Deze worden hieronder in meer detail uitgelegd. In elke categorie kunt u kiezen voor verschillende kwaliteiten. Ons team kan u helpen de juiste te kiezen voor uw situatie.

  • Wax lint (W4U) is de meest voorkomende en economische manier van afdrukken. Het wordt aanbevolen voor gecoate en ongecoate papiersoorten en wordt vaak gebruikt voor verzendlabels, magazijnlabels en de detailhandel. Het lint is gecoat met een op was gebaseerde inkt die een lage overdrachtstemperatuur vereist. Het is niet geschikt voor near-edge printers.
  • Wax-Resin (WR4U) lint is geschikt voor het bedrukken van grote aantallen bij hoge snelheden, en beschermt beter tegen krassen. Daarom wordt het voornamelijk gebruikt in de automotive industrie, logistiek, retail, en bij flexibele verpakkingen. Dit lint is ook beter bestand tegen veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur. Het wordt daarom  vaak gebruikt voor verzendingslabels, barcodelabels en farmaceutische toepassingen. Het is tevens geschikt voor near-edge printers.
  • Resin lint (R4U) is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen en heeft een hoge slijtvastheid. Het is vooral geschikt voor chemische toepassingen, extreme hitte en blootstelling aan UV. Het is gemaakt met een volledige harslaag van pure hars. De overdrachtstemperatuur is erg hoog, waardoor de druk oplost in de label met als resultaat een zeer duurzame print. Het wordt vaak gebruikt voor textiellabels, medische en chemische toepassingen. Het is tevens geschikt voor near-edge printers.
  • Textile Resin (RT4U) is speciaal ontwikkeld voor de textiellabel markt. Het geeft een zeer duurzame afdruk die bestand is tegen wassen, stomen, steenwassen, chemisch wassen, en strijken. Verder zijn de afdrukken bestand tegen extreme hitte en UV-blootstelling. De RT4U Color is beschikbaar in 30 kleuren.

Datasheets W4U (wax)

Datasheets WR4U (wax/resin)

WR4U 410 (NE)
WR4U 421 (NE)
WR4U 431 (NE)
WR4U 490 (NE)

Datasheets R4U (resin)

R4U 600 (NE)
R4U 631 (NE)

Datasheets RT4U (textile resin)

Ontvang een gratis sample

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.    Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie ons privacybeleid om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.