Labels maken

Zo kiest u de juiste labels

Bij het maken van labels is het belangrijk dat u de goede verhouding kiest. Het materiaal en de kwaliteit moet bij elkaar én bij de toepassing van het etiket. De tekst op het label moet immers wel lang genoeg leesbaar blijven.

Om een label te maken is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. De eerste vraag die u uzelf moet stellen is waarvoor het label dat u maakt voor gebruikt gaat worden. Bij het maken van labels moet u de juiste belijming kiezen. Vraag u zelf dus af hoe goed het label moet blijven kleven.

Lees meer over labels Neem contact op

Er zijn drie lijmsoorten voor labels

  • Extra permanente lijm. Deze lijm is een lijmsoort op basis van rubber genaamd hotmelt. Dit is zeer geschikt voor koude of vochtige omgevingen.
  • Permanente lijm. Deze lijm is gemaakt op basis van acryl (op waterbasis). Wanneer u dit label van een product af wil trekken, zal u merken dat dit resten achterlaat.
  • Verwijderbare lijm. Deze lijm is een basis van acryl en hotmelt. Deze lijmsoort wordt voornamelijk gebruikt bij etiketten die gemaakt zijn voor op herbruikbare producten, zoals glazen flessen. Het beschadigt het product niet, omdat het geen resten achterlaat.

Het aantal afdrukken en printsnelheid van een labelprinter

Daarnaast moet de tekst lang genoeg leesbaar blijven op het label. Bij een kassabon blijft de tekst minder lang leesbaar dan bij een label die gemaakt wordt voor de voedselindustrie. Dit label moet tegen verschillende temperaturen kunnen.

Maakt u gebruik van Direct Thermal Printing, dus zonder een printlint, dan is het erg belangrijk om het juiste label te kiezen. Er wordt geen inkt gebruikt, maar door de hitte van de printkop wordt de tekst in het label gebrand. Vraag ons team naar de juiste materialen en bijbehorende prijzen.

Wanneer alle factoren duidelijk zijn kunt u aan de slag met het maken van uw labels

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste label? We kijken graag met u mee voor de juiste combinatie bij uw toepassing en stellen voor u een offerte op. Zo kunt u snel aan de slag met het maken van uw labels.

Vond u dit artikel interessant?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onderstaande artikelen:

Etiketten maken Zo kiest u de juiste labelprinter Zebra printers