Etiketten

Hulp nodig?

Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug wanneer het u uitkomt!

Kies het juiste etiket

voor uw bedrijf

Naast labelprinters, printkoppen en printlinten leveren wij ook textiellabels en zelfklevende blanco labels op rol. We proberen alles wat met thermisch printen te maken heeft zo eenvoudig en kosteneffectief mogelijk te maken – en dat is voor etiketten niet anders.

Om het kiezen tussen de verschillende labelmaterialen en lijmen gemakkelijker te maken, hebben we de label selector. Zelfs als u geen expert bent op het gebied van labels en printers, begeleidt deze zelfhulptool u door de opties. Om er zeker van te zijn dat uw selectie aansluit bij uw situatie en printers, zal iemand van ons supportteam uw aanvraag altijd controleren. Indien gewenst kunnen wij u ook helpen met een monster om te testen.

Blanco etiketten op rol

Om de juiste keuze te maken voor een bepaald etiket of label is het in de eerste plaats belangrijk dat het type materiaal voldoet aan de eisen. Een kassabon hoeft bijvoorbeeld niet zo lang mee te gaan als een etiket in de auto-industrie. Een label voor de verkoop van planten en bomen moet bestand zijn tegen regen en UV-straling. Weer andere moeten bestand zijn tegen extreem lage temperaturen.

Ten tweede is kwaliteit belangrijk. Bij een “Direct Thermal” printer wordt er bijvoorbeeld geen inktlint gebruikt. De printer print door middel van hitte direct op het papier. Dit heeft voordelen, maar ook het nadeel van een snellere slijtage van de printkop. De juiste papierkwaliteit vermindert dit effect.

Tenslotte is het belangrijk om een betrouwbare leverancier te selecteren. U wilt nooit zonder labels komen te zitten of snel van leverancier of materiaal moeten wisselen. Bij Printlabel testen we de verschillende materiaalcombinaties uitgebreid om onze klanten te kunnen adviseren over hun toepassing en wensen. Vervolgens stellen we de klant in staat het zelf te testen met monsters naar keuze.

Textiel labels

  • Nylon taffeta: Een sterk en flexibel waslabel dat dubbelzijdig bedrukt kan worden. Wasvoorschriften en overige informatie worden eenvoudig en vooral scherp op het etiket gedrukt, in 300 dpi.
  • Polyester satin taffeta: Het meest flexibele en zachte waslabel in ons assortiment ontworpen voor de luxere textielsoorten. We hebben polyester voor huishoudelijke en agressieve wasbeurten. Dankzij de zogenaamde (hot)slit-edge wordt de neiging tot rafelen die bij dit soort waslabels hoort geëlimineerd. Deze polyester-satijn uitvoering kan eenzijdig bedrukt worden.
  • Extra sterke taffeta: Dit zwaardere type waslabel is vooral geschikt voor werkkleding en ander textiel waarbij industrieel wassen vereist is. Denk aan overalls, gordijnen en zelfs paardendekens! Ook voor stomerijen biedt dit type waslabel uitkomst. Na veelvuldig wassen behoudt dit type onderhoudslabel zijn hoogwaardige print. Extra sterke taffeta kan aan één zijde bedrukt worden door gebruik te maken van de combinatie van harsinktlint. Verkrijgbaar in zwart en bijna 28 gekleurde thermische transferlinten.

De belangstelling van consumenten voor duurzame artikelen neemt toe en merken in de kledingindustrie worden steeds veeleisender als het gaat om de inkoop van gecertificeerde textielproducten. Het vermijden van schadelijke chemische stoffen is een cruciaal onderdeel van het leveren van de beste producten. Daarom bieden wij waslabelmaterialen aan die voldoen aan de certificering volgens STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Onderhoudslabels zijn verkrijgbaar in het wit in de breedtes 30, 40 en 50 millimeter op een rol van 100 meter (met een kern van 76 mm). Andere breedtes en/of kleuren zijn mogelijk afhankelijk van het volume en op aanvraag.

Subscribe to our newsletter

Abonneer op onze nieuwsbrief