Labels

Nu nog makkelijker en voordeliger

Wij produceren textiel labels en blanco etiketten op rol, variërend van Vellum tot Thermisch papier. En in combinatie met alle soorten belijmingen, geschikt voor de verschillende toepassingen. Om het u makkelijk te maken het juiste etiket te selecteren, raden we aan om onze Label Selector te gebruiken. Zelfs als u geen expert bent op het gebied van etiketten en printers komt u er snel en makkelijk uit.

Naar de label selector Neem contact op

Blanco etiketten op rol

Om de juiste keuze te maken voor een bepaald etiket of label is het in de eerste plaats belangrijk dat het type materiaal voldoet aan de eisen. Een kassabon hoeft bijvoorbeeld minder lang mee te gaan dan een label in de automotive industrie. Een steeklabel voor de verkoop van planten en bomen moeten tegen regen en UV straling kunnen. Weer anderen moeten juist bestand zijn tegen extreem lage temperaturen.

In de tweede plaats is de kwaliteit van het materiaal van belang. Bij een zogenaamde ‘Direct Thermal’ printer wordt er bijvoorbeeld geen inktlint gebruikt en drukt de printer direct op het papier af door middel van warmte. Dit heeft voordelen, maar ook het nadeel van een snellere slijtage van de printkop. De juiste kwaliteit papier vermindert dit effect.

Ten slotte is het van belang om een betrouwbare leverancier te selecteren. U wil nooit zonder labels komen te zitten, of in acute nood moeten veranderen van leverancier of materiaal. Bij Printlabel testen we de verschillende combinaties van materialen uitvoerig om het juiste advies te kunnen geven in elke situatie. Daarnaast helpen we u graag met test samples om zelf de kwaliteit te beoordelen.

Textiel labels

De belangstelling van consumenten voor duurzame artikelen neemt toe en merken in de kledingindustrie stellen steeds hogere eisen aan de aankoop van gecertificeerde textielproducten. Het vermijden van schadelijke chemische stoffen is een cruciaal onderdeel. Daarom leveren wij labelmaterialen gecertificeerd volgens STANDAARD 100 van OEKO-TEX®.

  • Nylon taffeta: Een sterk en flexibel onderhoudslabel dat aan twee kanten kan worden bedrukt. Wasinstructies en andere informatie worden gemakkelijk en scherp in 300 dpi op het etiket afgedrukt.
  • Polyester satin taffeta: Het meest flexibele en zachte verzorgingslabel in ons assortiment, ontworpen voor luxere stoffen. We hebben polyester voor huishoudelijke en agressieve wasbeurten. Dankzij de zogenaamde (hete) spleetrand wordt de neiging tot rafelen geassocieerd met dit type verzorgingsetiket geëlimineerd. Deze polyester-satijnen versie kan aan één zijde worden bedrukt.
  • Extra sterke taffeta: Dit zwaardere type verzorgingslabel is vooral geschikt voor werkkleding en ander textiel waar industrieel wassen vereist is. Denk aan overalls, gordijnen en zelfs paardendekens! Dit type verzorgingslabel biedt ook een oplossing voor stomerijen. Na veelvuldig wassen behoudt dit type zorgetiket zijn afdruk van hoge kwaliteit. Extra sterke taft kan aan één zijde worden bedrukt met de combinatie van harsinktlint. Beschikbaar in ruim 28 gekleurde thermische overdrachtslinten.

Textiel labels zijn verkrijgbaar in de kleur wit in 30, 40 en 50 millimeter breedte op een rol van 100 meter (met een kern van 76 mm). Andere breedtes en / of kleuren zijn afhankelijk van het volume en op aanvraag mogelijk.

Offerte op maat

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie ons privacybeleid om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.