Zo kiest u de juiste labelprinter

De juiste materialen voor uw labelprinter

In de eerste plaats is het belangrijk om te kiezen voor de juiste materialen om labels met een goede afdrukkwaliteit te produceren. Wij vertellen u graag meer over labels en printlinten.

Wanneer u hier een goed beeld van heeft, dan komen de verschillende printers in beeld. Bij het vinden van de juiste labelprinter zijn er een paar vragen die u zichzelf moet stellen. Bij de vrijstaande thermische labelprinters kunt u kiezen voor thermal transfer printing en direct transfer printing. We gaan hier iets dieper in op de voor- en nadelen van beide opties. Daarnaast bepaalt u de categorie labelprinter: mobiel, desktop, mid-range of industrieel.

Maak uw keuze met de printer selector Neem contact op

Kies voor “thermal transfer” of “direct transfer” printing

Bij thermal transfer printing wordt er gebruik gemaakt van een printlint. De informatie wordt vanaf het printlint op het etiket gedrukt. De printkop wordt heet tijdens het drukken, waardoor de inkt op het label wordt gesmolten. Thermal transfer printing wordt voornamelijk gebruikt als de bedrukking lang zichtbaar moet zijn op het etiket, of als de kwaliteitseisen in het algemeen hoger zijn.

Met direct transfer printing wordt er geen gebruik gemaakt van een printlint, maar van thermische labels. Zodra de printkop het label raakt, reageert het papier hierop en geeft een zwarte afdruk. Direct transfer printing wordt veel gebruikt voor verzendetiketten, kassabonnen en producten met een hoge omloopsnelheid.

Het aantal afdrukken en printsnelheid van een labelprinter

Een desktop labelprinter is geschikt voor kleine volumes. Denk hierbij aan maximaal 1.000 labels per dag. Een desktop labelprinter wordt voornamelijk gebruikt op kantoren, in winkels en in de gezondheidszorg.

Een mid-range labelprinter wordt gebruikt in bijvoorbeeld magazijnen, transport en logistiek en in distributiecentra. Een mid-range labelprinter gebruik je wanneer je 2.000 tot 7.00 etiketten per dag print.

Een industriële labelprinter wordt gebruikt voor 5.000 tot 10.000 etiketten per dag. Een enkele printer zoals de Honeywell PX4/6 adverteert met volumes boven de 10,000 per dag. Industriële labelprinters worden voornamelijk gebruikt in distributiecentra, transport en logistiek, en productie.

Een mobiele printer is makkelijk in gebruik en overal mee naartoe te nemen. Geschikt voor in magazijnen en detailhandel. Een alternatief voor gebruik binnen de 4 muren van een gebouw is een statische printer op een karretje. Dit wordt toegepast in bijvoorbeeld distributie en zorginstellingen.

De printer selector helpt om tot de geschikte alternatieven te komen

We proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken om een selectie te maken met onze printer selector. U krijgt met uw selectiecriteria snel een aantal alternatieven van verschillende merken te zien. Hierbij ziet u in één oogopslag de prijsverschillen tussen de verschillende printers EN printkoppen. Voor een mogelijke besparing op de langere termijn kunt u de printer niet los zien van de printkoppen. Hier zitten per merk aanzienlijke verschillen.

Vond u dit artikel interessant?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onderstaande artikelen:

Labels maken Zebra printers Etiketten maken