De 5 Voordelen van linerless vs. traditionele media

Linerless labeloplossingen zijn een eenvoudige manier om het werkproces te verbeteren en kosten te verlagen

Het maakt gebruik van een drukgevoelig label met een speciale beschermlaag op de voorkant van het label zonder siliconen voering.

  • Meer labels per rol: Liners nemen fysieke ruimte in op labelrollen; zonder siliconen achterkant past er ca. 40% meer etiketten op een rol.
  • Hogere productiviteit: door het gebruik van linerless labeloplossingen, is het niet nodig om de siliconen liner te verwijderen, te plakken en weg te gooien. Daarnaast is linerless media in staat om labels van meerdere lengtes op een rol af te drukken, en hoeven de rollen minder snel verwisseld te worden. Dit helpt om stilstand te verminderen en de productiviteit en efficiëntie te verhogen.
  • Besparing op opslag- en transportkosten: Linerless media heeft geen siliconen onderlaag, waardoor u twee keer zoveel labels op een rol van hetzelfde gewicht en formaat kunt plaatsen; hierdoor zijn de transport- en opslagkosten lager.
  • Milieuvriendelijk: Linerless media verlagen de verwijderingskosten en besparen tegelijkertijd op energiekosten.
  • Verbeterde veiligheid: Glad afval op de vloer kan een veiligheidsrisico vormen bij fabricage- en opslagactiviteiten. Het verwijderen van de gladde beschermingsmatten van de werkplek kan mogelijke ongevallen met uitglijden en vallen verminderen.

Heeft u een vraag over linerless labeloplossingen? Laat het ons weten.

SOTI remote management is nu beschikbaar voor SATO smart printers

Wat SOTI Mobicontrol mogelijk maakte voor mobiele computers is nu beschikbaar als Soti Connect voor IoT apparaten. Een aantal van SATO’s meest populaire printers zijn smart devices die nu via de Cloud als IoT apparaat beheert kunnen worden.

De voordelen van SOTI Connect voor SATO printers

  • Firmware en applicaties kunnen op afstand worden geïnstalleerd en geüpdate vanaf een enkele console om aangesloten printers te beveiligen en ervoor te zorgen dat de nieuwste functies zijn geïnstalleerd
  • De uitvaltijd van de printer en onderbrekingen van de workflow worden aanzienlijk verminderd door het instellen van automatiseringsregels voor het afgeven van waarschuwingen en acties wanneer aan vooraf gedefinieerde voorwaarden wordt voldaan. Op deze wijze kunnen IT-beheerders mogelijke problemen vroegtijdig signaleren en verhelpen voordat ze zich voordoen
  • Printerconfiguraties en -instellingen kunnen op afstand worden aangepast om consistentie en optimale printkwaliteit te garanderen
  • Zorg voor zichtbaarheid van onbeheerde printers om problemen op te lossen en onnodige en dure onderhoudsfacturen te elimineren
  • Verzamel en analyseer belangrijke data, waaronder het batterijniveau of de temperatuur, om de configuraties te verfijnen en prestaties te verbeteren

Efficiëntie in productie en logistieke processen

Nori Yamada, Executive Officer en Chief Alliance Officer (CAO) bij SATO vertelt: “We zijn er trots op dat we over een toonaangevende reeks printers beschikken die IoT-ready zijn. Onze intelligente printers zijn voorzien van de nieuwste technologische oplossingen. Door oplossingen als SOTI Connect kunnen we klanten verzekeren dat operationele processen efficiënt verlopen en complete oplossingen leveren, speciaal afgestemd op de unieke behoeften van ieder bedrijf.”

De kracht van SATO-printers is de snelle reactietijd, die ze bereiken door de directe verbinding tussen hun eigen adapter en SOTI Connect. SATO-printers draaien op een Linux OS, waardoor ze naadloos en eenvoudig kunnen worden aangesloten op andere IoT-apparaten, zoals smartphones en handhelds.

Yamada zegt tot slot: “SOTI Connect geeft end-to-end inzicht in de workflow van het productieproces. De grote bijdrage van dergelijke IoT-apparaten wordt erg gewaardeerd. We zijn blij dat we met onze oplossingen problemen van klanten kunnen ondervangen. Het gelijktijdig besparen van tijd en geld is cruciaal voor bedrijven, vooral als de budgetten krapper worden.”

BIXOLON lanceert XD3-40t in Europa

BIXOLON lanceert XD3-40t desktop labelprinter op de Europese markt

In juli 2020 kondigde BIXOLON de lancering aan van de XD3-40t, een 4-inch (118 mm) Direct Thermal of Thermal Transfer Desktop Barcode- en Labelprinter. Met een compact, clamshell-ontwerp gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid, is het ideaal voor labeltoepassingen in de productie-, detailhandel-, transport- en logistieke en gezondheidszorgsector.

De XD3 heeft een printsnelheid tot 5 ips (127 mm / sec) om 203dpi tekst, afbeeldingen en barcodes te printen.

De printer is compatibel met verschillende programmeertalen, waaronder SLCS ™, BPL-Z ™ en BPL-E ™. De XD3-40t maakt ook eenvoudig printerbeheer en ondersteuning mogelijk met een enkele knopinstelling met visuele LED, uitgebreide online ‘How to’ video’s en een ingebouwde QR-code met directe links naar online ondersteuningsbronnen.

Groeiend assortiment compacte printers

“De XD3-40t voegt zich bij het groeiende assortiment compacte desktop label- en barcodeprinters van BIXOLON”, zegt Charlie Kim, algemeen directeur van BIXOLON Europe GmbH. “Ons nieuwste labelaanbod bundelt hoogwaardige, betrouwbare afdrukopties voor een concurrerende prijs, allemaal aangevuld met standaard 2 jaar garantie.”

SATO wint Red Dot Award met de CT4-LX

Gebruiksvriendelijk en connected

SATO, producent van printers en auto-ID-oplossingen, heeft de Red Dot Award ontvangen voor de CT4-LX smart desktop-etikettenprinter: Product Design 2020. Dit is de tweede maal dat SATO een Red Dot Award ontvangt. SATO ontving de award eerder in 2017 voor de FX3-LX printer.

De Red Dot Design Award is een prestigieuze in Duitsland georganiseerde internationale designcompetitie voor product-, communicatie- en conceptueel design. De jury bestaat uit 40 internationale experts die oordelen over de ontwerpen en innovaties van producenten en designers op basis van selectiecriteria als: functionaliteit, kwaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en meer. Dit jaar werden voor de wedstrijd meer dan 6.500 inzending uit 60 landen ontvangen.

Jury rapport

“Het ontwerp van de behuizing van de CT4-LX etikettenprinter is bijzonder functioneel en gebruiksvriendelijk en het product is mede daardoor state-of-the-art”, is te lezen in het juryrapport van Red Dot. De CT4-LX met IoT-voorbereiding en een touchscreen is ontwikkeld voor universeel gebruik door medewerkers van alle vaardigheidsniveaus, in alle sectoren. De connectiviteit van de CT4-LX sluit naadloos aan bij cloudoplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor het afdrukken van etiketten.

Neem voor meer informatie en offerte contact met ons op.

Nieuwe alles-in- één kiosk printer van Honeywell

Self-service met de nieuwe PC43k alles-in-één kiosk printer van Honeywell

De PC43K is een gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde kioskoplossing die een tablet, labelprinter, scanner en configureerbare workflowsoftware combineert. Allemaal van één leverancier. Het compacte modulaire ontwerp is perfect voor retailers, parcel drop-off, luchtvaartmaatschappijen, horeca en andere toepassingen waar self-service van de klant gewenst is. De voordelen zijn duidelijk; geen directe interactie tussen klanten en personeel, verbeterde klantervaring, procesautomatisering en kostenbesparingen.

Integratie en configuratie is eenvoudig dankzij de configuratiesoftware en het intuïtieve Android besturingssysteem. De PC43k wordt geleverd met een muur- / bureausteun om ervoor te zorgen dat hij direct klaar is voor directe bediening door de consument. Het tabletscharnier heeft een bereik op en neer van 135 graden, terwijl de scharnierende armen 60 graden bewegen, waardoor klanten de kiosk makkelijk kunnen aanpassen aan hun positionele behoeften. Het biedt de beste oplossing in zijn klasse voor omgevingen met een beperkte ruimte.

Geïntegreerde printer

De geïntegreerde directe thermische printer creëert 1D- en 2D-barcodes met een maximale afdruksnelheid van 152 mm / sec. in een resolutie van 300 dpi. Het ondersteunt ook een-bit BMP, GIF, PCX en PNG grafische formaten. Met ingebouwde ondersteuning voor uitgebreide printeropdrachttalen is de geïntegreerde PC43 directe thermische printer eenvoudig te gebruiken en te onderhouden. Het wordt geleverd met alle benodigde configuratietoepassingen, zoals een app voor het updaten van de firmware.