Print oplossingen voor duurzame plantenlabels, sleufetiketten en steeketiketten

Inhoudsopgave

Print oplossingen voor plantenlabels, sleufetiketten en steeketiketten

Planten en bomen kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd met een kunststof sleufetiket of een steeketiket. Voor het bedrukken van deze speciale plantenlabels wordt meestal gekozen voor een thermische transferprinter. Deze gebruikt een inktlint voor hoogwaardige, duurzame afdrukken.

In deze branche is het met name belangrijk dat de geprinte etiketten en labels bestand zijn tegen vocht en zonlicht. De beste oplossing is daarom een thermische printer, bij voorkeur van 300 dpi-kwaliteit. Door de hogere printresolutie en het gebruik van een inktlint gaat een steeketiket of sleufetiket langer mee.

Thermische transferprinters voor duurzame sleufetiketten en steeketiketten

De printers worden vaak intensief gebruikt in een omgeving met vuil, stof en zand. We raden daarom aan om een industriële labelprinter van een gerenommeerd merk te kiezen. Een aantal opties zijn de SATO CL4NX, de Zebra ZT421 of de Toshiba TEC B-EX4T.

Dit zijn allemaal goede, duurzame labelprinters voor het bedrukken van de relatief dikke etiketten. Welke printer en welk model u precies kiest, hangt af van uw criteria. U kiest de juiste labelprinter op basis van de rolbreedte, diameter van de rol, de printsnelheid en connectiviteit.

Label rewinders geschikt voor kwekers en sierteelt

Vaak gebruiken tuinders en kwekers een label rewinder om de bedrukte etiketten terug op te rollen. De Labelmate MC11 is hiervoor een goede en betaalbare oplossing. De snelheid van het oprollen kan worden aangepast aan de printer. En met een maximale rolbreedte van 400mm is hij geschikt voor de meeste industriële printers en toepassingen.

 

In deze branche is het met name belangrijk dat de geprinte etiketten en labels bestand zijn tegen vocht en zonlicht. De beste oplossing is daarom een thermische printer, bij voorkeur van 300 dpi-kwaliteit. Door de hogere printresolutie en het gebruik van een inktlint gaat een steeketiket of sleufetiket langer mee.

De juiste combinatie van inktlint, sleufetiketten en steeketiketten

We raden aan om een premium kwaliteit wax-resin inktlint te gebruiken. Een goed en betaalbaar inktlint in deze categorie is de WR4U200. Dit stevige lint is geschikt voor het bedrukken van etiketten met een lange UV-resistentie, kras-vast en duurzaam. Ze zijn geschikt voor etiketten, synthetische materialen, gecoat papier en matte kunststof. Het is ideaal voor het plantenpaspoort vanwege de brede toepasbaarheid.

 

Daarnaast leveren we ook de sleuf etiketten en steek labels zodat u alles onder 1 dak heeft. Voordelig en alles op elkaar afgestemd voor de beste resultaten. Voor het materiaal van het etiket of de steekkaart raden wij Polypropyleen (PP) etiketten aan. 

Dit is een materiaal dat bestendig is tegen water, olie en chemicaliën. Het scheurt niet, het is kras- en kleurvast en waterbestendig. Het voordeel bij dit materiaal is dat het voor zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Plantenpaspoort in de EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe to our newsletter

Abonneer op onze nieuwsbrief